Pikainen kertaus aluksi:

Kevät meni rauhallisesti Etelä-Suomessa ja kesä taas kotikonnuilla, niin Penni pääsi oikein kunnolla juoksemaan metsissä ja peuhaamaan pihassa. Kesä meni todella nopeasti itsellä töissä ollessa ja Pennillä loikoillessa kotona, vaikka helteillä ei kyllä lähdetty ulos ennen kuin yöllä kunnolla. Muutaman kerran oli minulla mukana "vahtikoirana" yövuorossakin, ja hyvin meni :)

Ja nyt sitten syyskuussa muutettiin molemmat Espanjaan täksi vuodeksi, tällä kertaa pohjoiseen.

Tähän asti mennyt täällä todella hyvin. Meillä on vähän tilavampi kämppäkin kuin Suomessa, niin mahtuu juoksemaan käytävällä solmun perässä. Ja aivan kodin vieressä on iso puisto jossa käydään melkein joka päivä heittämässä palloa.

Huomasin jo aluksi erona Keski-Espanjaan, että täällä pohjoisessa ihmiset on näin yleistettynä todella koiraystävällisiä. Näkee todella paljon koiria lenkillä ja puistoissa (kaduillakin usein vapaana omistajan vierellä) ja meidän kampuksellakin pyörii pitkin päivää vaikka mitä koiria, vaikka kyltit antaisi ymmärtää toisin. Koiranomistajat tulee heti juttelemaan, kyselemään rodusta jne. Vaikka Penni ei olekaan niin koirien, vaan enemmänkin niiden omistajien ystävä, niin täällä on kyllä saanut jo nyt varmuutta olla toisten koirien kanssa.

Tosiaan mitään koirapuistoja täällä ei ole, mutta heti vain jos on pienikin puistonläntti keskellä kaupunkia niin siestan aikaan se on taatusti täynnä. Aluksi vähän pelotti päästää Penni vapaaksi kun tiesi, ettei mitään aitaa ole suojelemassa ties miltä, mutta nyt siihen on jo totuttu. Eikä Penni kyllä herpaannu millään jos vaan näkee pallon/kepin/solmun/kiven tai vaikka minkä heitettävän.

Allergiaruoka meillä on pysynyt samana viimeiset puoli vuotta, eli Virbac merkkiä. Ei missään näkynyt samaista merkkiä täällä, mutta onneksi aivan takapihalla olevalla klinikalla heti kiinnostuivat ja tilasivat sitä meitä varten. Niin nyt tarvii vain sinne huikkaista ja seuraavan päivänä odottaa pussi. Muutenkin saatiin sieltä tosi asiantuntevaa apua allergiajutuissa.

Suunnittelen jo joululomaa, ja kovasti haluaisin viedä Pennin mukanani kolmeksi viikoksi käymään Suomessa. Saisi peuhata vähän lumessa ja käydä vaikka saunassa :) Vaikka tuskin se itse sitä kovasti kaipailee, mutta muuten itse miettisin koko loman ajan, että mitenköhän se nyt täällä jne. Katselin jo suoria lentoja, ei olisi kuin 4h niin oltas Helsingin kentällä ja matkalla kotiin. Katsotaan nyt vielä.